Transparența și sustenabilitatea financiară a întreprinderilor
cu capital public din Republica Moldova
EN
RO
RU

Î.S. „Fintehinform”

Drept rezultat al demarării reformei administrației publice centrale și reorganizării întreprinderilor de stat, pe parcursul selectării întreprinderilor monitorizate, elaborării metodologiei de monitorizare și desfășurării procesului de monitorizare de către IDIS „Viitorul”, din 68 de întreprinderi evaluate, 16 au fost reorganizate în instituții publice, fie au fost privatizate de companii private (în total circa ¼ din întreprinderile monitorizate). Acestea au fost incluse în clasamentul celor mai transparente întreprinderi. Ulterior, urmează ca criteriile de transparență să fie ajustate pentru a elabora un clasament comun al entităților publice (întreprinderi și instituții publice).

Î.S. „Fintehinform” – nu mai există pagina web, iar linkurile nu mai pot fi accesate. Întreprinderea a fost reorganizată în Instituţia publică „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (Hotărârea Guvernului nr.125 din 6.02.2018).

Gradul
A+
Poziție
3.
Sustenabilitatea totală
8,5 / 10
Позиция рассчитана только для
отдельных государственных компаний Молдовы.
Sustenabilitatea financiară totală
 
 
8,5
I. Lichiditate
 
 
7,6
II. Rentabilitatea
 
 
8,7
III. Pârghie
 
 
10,0
IV. Activitate
 
 
7,3
 
 Media companiilor moldovenești selectate
 Î.S. „Fintehinform”
+Dați click pe pictograma plus pentru o evaluare detaliată a fiecărei categorii

Portalul a fost creat cu suportul financiar al Programului de Asistență Oficială pentru Dezvoltare al Republicii Slovace (SlovakAid). Portalul este parte a proiectului "Promovarea transparenței și sustenabilității financiare a politicilor regionale, a întreprinderilor de stat și a autorităților locale din Moldova" implementat de către organizație non-guvernamentală din Slovacia INEKO și de IDIS "Viitorul". Nici INEKO, nici IDIS "Viitorul" nu sunt responsabili pentru funcționalitatea deplină a portalurilor create de către INEKO, IDIS sau părți terțe, sau pentru corectitudinea informațiilor afișate pe portalurile create.